Let op: tijdig uitschrijven in verband met de hoofdelijke omslag en financiële bijdrage over 2021

Let op: tijdig uitschrijven in verband met de hoofdelijke omslag en financiële bijdrage over 2021

 

 

Jaarlijks zien wij dat advocaten zich in (het begin van) januari uitschrijven als advocaat. Als u op 1 januari 2021 staat ingeschreven als advocaat bent u echter zowel de lokale hoofdelijke omslag als de landelijke financiële bijdrage over 2021 verschuldigd. Er is bovendien geen (lokale) pro rata regeling, maar u bent gelijk de volledige hoofdelijke omslag verschuldigd, ook als u zich al medio januari 2021 uitschrijft.

 

Kortom, mocht u voornemens zijn zich uit te schrijven als advocaat, dan adviseren wij dat tegen 31 december 2020 te doen, zodat u niet alsnog geconfronteerd wordt met extra kosten.

 

Overigens kunt u zich uitschrijven via “mijn orde” (https://www.advocatenorde.nl/mijn-orde). Meer informatie over het neerleggen van de praktijk kunt u vinden op https://www.advocatenorde.nl/voor-uw-praktijk/stoppen-met-de-praktijk. Mocht u na lezing hiervan nog vragen hebben, kunt u altijd even contact opnemen met de stafjuristen van het bureau van de orde, die u nadere informatie kunnen verstrekken.

 

Terug naar het nieuws-overzicht